Helló, mindenkinek!
Igen, Gerda, én is regisztráltam, (illetve a férjem) a Selektánál. Vissza is jeleztek, hogy jelenleg nincs a számára megfelelő (?) munka. Igaz, Ő hegesztőként regisztrált, és azt mondják, a fémipar elég telített. Úgy hallottam, hogy már többen kijutottak a Selekta segítségével. Ahogy mondod, mindent meg kell próbálni. Valami majdcsak összejön....most úgy fest, hogy a férjemnek össze is jött. De gyorsan le is kopogom!!!!
Ő már dolgozott külföldön két alkalommal. Az első Franciaországban volt, két hetet volt ott, de csak ült a szállón, mert munka nem volt! Tulajdonképpen kirepült, megnézte Annecy-t és hazajöt (kicsit mínuszosra állítva a családi kasszát!) Második próbálkozás: Belgium. Itt is sikerült két hetet eltöltenie, és hazajött, mert nem fizették ki az embereket, már több hónapja! Persze Őt sem fizették ki....gondolhatjátok, ezek után nem igen mertünk külföldben gondolkodni egy darabig!
Harmadik próbálkozás: Belgium! Ismét! Ugyan az a cég, akik nem fizettek, de csalók el, új vezetés....bátor húzás, nem? De megdöntöttük az 'egymástól távol' rekordját! Már három hete kint van, és van munka, és van pénz! Csak remélni tudjuk, hogy mindez így is marad!
De bizony mindennek ára van ám!!!!!
És ezt egy három kisgyerekkel magára maradt, 35 éves anya mondja nektek! Nagyon nagy árat kell fizetni a sok pénzért! Nem beszélve a lelki teherről, ami ezzel jár.
Na, ezért szeretnék én Finnországba menni, CSALÁDOSTUL!!!!!
Fiúk, lányok, nehéz az élet!
97.