Én most hétvégén beszéltem egyik ismerősömmel, aki mellesleg énekes, és hát nem lepődtem azon amit mondott. Ő neki már nem tetszik a Nightwish. Nyílván tiszteletben kell tartani, hogy az érem másik oldalán ott vannak azok, akik Tarja hangja miatt hallgatták leginkább a Nightwish. Én sokkal inkább Tuomas zsenialitása és az egyre komplexebb zene mellett voksolok. Szerintem lehet akárki a Nightwish énekese(persze azért épp ész határain belül gondolkodjunk itt)a Nightwish zenei világa és szövegbeli mondani valója mindig hasonló lesz ahhoz amit még a legelején elkezdtek. Nem is lényeg, ezt mindenki tudja.
A bajom azokkal van, akiknek nincs miből eredeztetni a zene ellen irányuló "gyülöletüket". Azoktól meg végképp kiakadok, akik azt hiszik, hogy a Nightwishnak msot eccere két énekesnője van és akkor őket össze- vissza kell hasonlítani. Egy sima lemezkritikát sem tud az ember úgy elolvasni, hogy ne ütközzön két ellenkező, és elveit mindenkire ráerőltető "Nightwish- pártra". A probléma akkor lesz megoldva, amikor rájönnek arra az "Nightwish rajongók" ( akik mellesleg már azt hírdetik, mellüket verve, hogy ők nem is szeretik az együttest), hogy a véleményük érvényesítésével nem értek el semmit.
Ohh, micsoda kis szösszenet lett belőle. Hát ez van.
421.