Szia!
Igazad van, a finnek tényleg ilyenek bár én ismerek pár kivételt. Azt tapasztaltam, hogy ha van valaki, pl. munkatárs, akival kicsit is rendszeresen találkozol, akkor érdemes beszélgetéseket kezdeményezni, mert olyankor hajlamosak dumálni, de maguktol soha el nem kezdenék. Én a magam részéről nem vagyok valami szociális alkat, így nekem ez a környezet éppen megfelel
, azaz ha nincs kedvem beszélgetni, akkor senki nem szólít le, de ha meg van, akkor a kollégákkal egész jót lehet dumálni, csak nekem kell elkezdeni.
Szóval ha nagyon kommunikatív vagy, akkor neked kell próbálkozni, és akkor hamarosan megtalálod azt, aki hajlandó csak úgy dumálni. Ja, és jó a magyar fiúknak, mert itt nem szokás az otthon (legalábbis mifelénk) bevett "lovagiasság", ezért ha itt egy fiú csak azt a minimális előzékenységet mutatja fel az itteni lányoknak, mint pl előreengedi az ajtóban, előre köszön, a buszon átadja a helyét, stb. akkor az itteni lányok elolvadnak. Ellenben az ide látogató magyar lányoknak ugyanezen okokból kifolyólag elég rossz lehet.
Én nagyon bírom a finneket, de belátom, hogy van, akinek az ő stílusuk nem igazán jön be. Nekem igen.
6.