nem igazán tudom, h hova kéne ezt írni, ezért hoztam létre egy új topicot. hátha valakit érdekel
FELHÍVÁS
TÖRTÉNELMI PÁLYÁZAT
Finnország függetlenségének 90. évfordulója alkalmából
történelmi pályázat megírására buzdít!
A dolgozat címe:
KÉTSZER SZÜLETETT ORSZÁG
Fejezetei:
1. Finnország elszakadása az orosz birodalomtól és függetlenségének biztosítása szovjet-orosztországtól.
2. A finnek hősies küzdelme a téli háború és a “folytatólagos háború” idején hazájuk függetlenségért.
3. A magyar nép és a magyar politika szimpátiájának menyilvánulásai a fenti történelmi sorsfordulókon a finn nép iránt (esetleges csepeli vonatkozások felkutatása).
A dolgozat terjedelme tetszőleges, de min. 10 gépelt oldal (másfeles sorköz, 12-es font, képek, fotók belilleszthetők). Beadandó papíron és adathordozón (floppy vagy CD). Kizárólag jegyzetekkel és forrásmegjelöléssel ellátott írásokat fogadunk be.
Különösen a középiskolás ill. egyetemista korosztály aktivitására számítunk. Díjazás: I. díj: 20.000,- Ft, II. díj 10.000,- Ft, III. díj 5.000 Ft. Az arra érdemes írásokat kiadványban kívánjuk megjelentetni.
A dolgozat beadásának határideje: 2008. február 29.
Leadható személyesen vagy postai úton:
* Zólyomi Mátyás csepeli lelkésznél, a CSMF BK titkáránál (1215 Budapest, Katona J. u. 35. Tel: 278-2848)
* ill. 2008. február 29-én, a Fasang Árpád Zeneiskolában 18 órakor kezdődő Kalevala napi ünnepségen.
Csepeli Magyar-Finn Baráti Kör
cs.magyar-finn##kukac##freemail.hu 1.