Hei vain kaikki, tytöt ja pojat! / Szóval Sziasztok!
A látszat sajnos csal, mert én még nem tudok finnül, de már dolgozom rajta! Van 2 nyelvkönyvem + 2 finn nyelvű kazettám (az egyik könyvet antikváriumban vettem, a másikat pedig a kazettákkal együtt a könyvtárból vettem ki és lemásoltam). Így próbálgatom egyedül felfedezni a finn nyelv alapjait.
Engem már egy ideje megszállt valami, de nem tudom, hogy pontosan mitől, minden esetre beleszerelmesedtem Suomi-ba szőröstül-bőröstűl. Minden-minden érdekel, ami vele kapcsolatos. Méghozzá oly annyira, hogy (bár még csak 16 vagyok) már az egyetemi szakokat nézegetem, hogy hol tudnék minnél többet megtanulni róluk. (Ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni!)
Más részt érdekelne, hogy Finnországban van-e olyasmire lehetőség, hogy innen kimenjen valaki oda dolgozni kb. 1 hónapra valami teljesen egyszerű és közönséges munkára.
Mostanában sikerült beszereznem pár könyvet finn íróktól (+ még sok egyebet is) és most ezeket olvasgatom. Nagyon tetszenek! Nem rég a Kalevalán is sikeresen átrágtam magam, és rájöttem, hogy nem is olyan szörnyű! Sőt még élveztem is!
Amúgy a Nightwish tényleg szuper jó! Bár nálam az Apocalyptica egy fokkal feljebb áll! (De csak egy kicsit!)
Kimi-nek néha már annyira szurkolok, belefájdul a fejem!
9.