Kedves kpingviini!
Én azt tudom mondani, hogy csak akkor menj finnugor szakra, ha nagyon elszánt vagy és nagyon szereted a nyelvészetet. A finnugor nem = finn szak. (Nálunk például néhány másik finnugor nyelvet is kell tanulni a finn mellett, legalább kettőt, ezeken felül nem árt, ha tudsz németül, angolul, oroszul, svédül és beleásod magad a nyelvtörténetbe és az összehasonlító hangtanba. Gondolom, ha finn szak lenne más lenne a követelmény.) Ha csak a finnel kapcsolatban vagy elszánt, akkor finn szak, amiről úgy tudom, hogy csak az ELTE-n van. (Persze jövőre bolognai rendszer lesz... nem tudom, hogy a kicsi szakok mennyire maradnak meg...ennek utánna kell kérdezni) A másik, hogy nekem is csak ezt mondogatták, hogy menjek szálloda szakra, meg bankárnak, meg ilyenek... én meg közöltem, hogy ez érdekel, ezt csinálom. Ha nem érdekel valami teljesen fölösleges ellőni 4-5 évet rá és egy rakás pénzt kidobni az ablakon, mert úgy sem azt akarod majd csinálni és mást keresel vagy nem fogod olyan jól csinálni, mint azok, akik elszántak. Persze otthon azóta sem nagyon tudják megemészteni a finnugor szakot, de ez van. (Nem mondom, hogy degeszre fogom keresni magam, ha egyszer lediplomázom, de legalább azt tanultam, ami tényleg érdekel. Nekem ez fontos.)
...és ha tényleg elszánt vagy, akkor nem múlik el... nekem sem múlt...
80.