Szió Gever, és mindenki más is,
tökjó, hogy reagáltál, már azt hittem, örökre eltűnsz...
áááá...sok kérdésed volt.Na, menjünk szépen sorban: most tizenegyedikes vagyok, szóval 2007-ben érettségizem, bár a matek nem erősségem, szóval nem vagyok biztos az évszámban
Vagy ez inkább töri?? Ah.
beszélek valamilyen szinten, mert anyu első férje finn volt, szóval ő 10 évet élt kint és tökjól megtanult beszélni, aztán elváltak és anyu hazajött és megismerkedett apuval és aztán megszülettem én,és anyu elhatározta hogy nem hagyja veszendőbe menni a finn nyelvtudását, ezért kicsi korom óta finnül beszélt velem, így nekem a magyar tul.képppen az apanyelvem
Mostanában már anyu is magyarul beszél, a kisebb tesvéreim már nem is beszélnek finnül, de mindegy, mert nekem mostanra már rengeteg barátom van odakint, a keresztmamám is kint él...
épp most kerestem meg egy nyelvtanárt akit nagykövetségen ajánlottak, hogy nem készítene-e fel a nyelvvizsgára, most hogy túl vagyok a németen...
Apropó, nagykövetség! bp,kelenhegyi út, öööö talán 16/c ??nem tom, őszintén, de ha ott mész fölfele akkor egyszer csak belebotlasz, 10-4ig van nyitva hétköznaponként.Tudod, ott a gellért fürdőnél szállj le a 18asról és menj fölfele, és egyszer csak ott leszel.Sok magyar nyelvű könyvük is van finn szerzőktől vagy simán finnországról.
Akár együtt is elmehetünk egyszer
(két infantilis lány finneket hajkurász)
Írj!!!!
18.